AMON -Prefab

AMON erbjuder rillning och kapning av främst stål, rostfritt och galvaniserat. Vi kan bearbeta dom flesta dimensioner och godstjocklekar.

En växande del av vår verksamhet är legoarbete där vi för kundens räkning utför arbetsmoment inom vår specialistområde som kan utöver avfettning också innebära skärande bearbetning av metallprodukter. Vi har också möjlighet att upprätthålla ett konsignationslager. 

I över 25 år har Amon utvecklats till att vara Sveriges främsta och mest respekterade leverantör av kliniskt rengjorda rör och rördelar för medicinska, läkemedelsklassade gaser och andra krävande industriella applikationer. Vår expertis i tillvägagångsättet och kvalitetsmedvetandet kopplat till vår pålitlighet har lett oss till att vara en naturlig samarbetspartner till större aktörer inom VVS, VA och medicinteknikbranschen i Norden.

Nu tar vi nästa steg i företagets utveckling och lanserar en ny produktportfölj, Prefabricering av rillade rörsystem. Rillning är en kostnadseffektiv, tidsbesparande mekanisk rörsammanfogning för en mängd olika applikationer.

Det största användningsområdet för rillade rör i Sverige, i dagens läge är inom sprinklersystem. Än så länge är det inte lika vanligt i andra sammanhang dock är detta någonting som håller på att förändras. I resten av världen beräknas det att 80 % av alla rörsammanfogningar anammar tekniken rillning.

Amon har ett nära samarbete med de ledande aktörerna inom branschen och erbjuder allt från enstaka rillade rör i olika dimensioner och material, till skräddarsydda prefabricerade helhetslösningar, klart för montage och uppsättning.

Vi erbjuder, med hjälp av vår gedigna expertis inom dokumentation och spårbarhet lösningar där alla rör och rördelar är logiskt emballerade, etiketterade och paketerade. Utifrån kundens konstruktionsritningar erbjuder Amon optimala systemlösningar där montage kan utföras med en säkerhet och en ekonomisk tidsvinst av sällan skådat slag.